Drag Race Belgique's tweede aflevering

Hebben jullie allemaal de kans gehad om de aflevering van deze week te zien? Drag Race België wordt elke week op donderdag uitgezonden op Auvio en zondag op Tipik.

Dit is onze recensie van de aflevering, dus dit artikel bevat grote spoilers. Als je de aflevering nog niet hebt gezien, doe dat dan en kom later terug. U kunt ook bijpraten over onze eerste aflevering beoordeling.

Na de eerste eliminatie zijn de koninginnen terug in de werkkamer en kunnen ze Brittany's afscheidsboodschap in de spiegel lezen. Iedereen feliciteert Athena Sorgelikis voor het winnen van de uitdaging en Amanda Tears voor het overleven van de fits lipsync.

Het is een nieuwe dag in de werkkamer, en voor de mini-challenge worden de queens voorgesteld met de Frites Crew, onze eigen Belgische versie van de Pit Crew. De mini-challenge is een fotoshoot in quick drag, maar de queens zullen worstelen met de wind van professionele blowers. Susan is de winnaar van deze hilarische reeks.

De maxi-uitdaging wordt aangekondigd en het is een acteeruitdaging: een reclamespot ter promotie van Belgische paradepaardjes zoals Belgische frieten, wafels en onze eigen "chicons". De drie teams worden aangevoerd door Susan, Amanda en Athena vanwege hun overwinningen.

Terwijl ze hun commerciële script plannen, krijgen de deelnemers bezoek van Rita Baga en Mustii om de ideeën te bespreken. Het filmen begint en gaat niet zonder moeilijkheden, maar de koninginnen slagen er toch in om af te ronden.

Terug naar de werkkamer, is het tijd om ons klaar te maken voor de runway en om iets meer te weten te komen over de reis van de koningin met queerness door het onderwerp van de acceptatie van de ouders. Valenciaga bekent dat haar politievader niet weet dat ze drags doet. Sleep Couenne heeft ook een politievader die erg trots is op haar travestietactiviteiten. Athena zegt dat haar zeer religieuze ouders haar niet accepteerden zoals ze was en dat ze weg moest en in plaats daarvan een gekozen gezin moest zoeken. Mocca Bot legt uit dat ze geadopteerd is en dat het een strijd is om haar achtergrond niet te kennen. Ze voelt zich nog steeds erg gelukkig met haar adoptieouders en wil zelf ook adopteren. Edna Sorgelsen onthult dat zij en haar vriend ook op weg zijn om te adopteren.

We gaan naar het hoofdpodium en komen samen met de juryleden. Lufyen de twee gastjuryleden: Jarry en BJ Scott. Het thema van de catwalk is "Hors des cases" en draait om Belgische strips.

Couenne, als Gaston Lagaffe is ongelooflijk goed gedaan. Athena als Le Chat, Perzik als Natacha, en Valenciaga als Tante Sidonie zijn ook zeer overtuigend. De verrassing is het feit dat niet één, niet twee, maar drie Marsupilamis over de catwalk lopen (Mocca, Edna en Amanda). De minst indrukwekkende look van de runway lijkt die van Amanda te zijn, zelfs als Mademoiselle Boop had een klein incident met haar schattige Mademoiselle Jeannne's impressie die haar pruik verloor.

De commercials worden uitgezonden en het is duidelijk die rond Belgische frieten (Athena, Couenne, Valenciaga) die het meest hilarisch is. Peach weet ook op te vallen en echt grappig te zijn in de commercial rond chicons.

Boop, Edna, Mocca en Athena zijn veilig. We zijn nogal verbaasd te horen dat Valenciaga onderaan staat en ze wordt een beetje emotioneel als ze uitlegt waarom ze Tante Sidonie heeft gekozen, die volgens haar een trans-icoon is. Couenne is de winnaar van deze aflevering. Peach is tweede en Susan is veilig.

Valenciaga en Amanda moeten lipsyncen voor hun leven op "Je t'aime" van Lara Fabian. Valenciaga wint de lipsync en mag blijven. Amanda moet helaas weg.

Bekijk alle inhoud van Drag Race Belgique op KET Magazine.

Categorieën

nl_BEDutch