Drag Race Belgique's eerste aflevering

Start uw motoren, de eerste aflevering van onze eigen Belgische franchise is eindelijk uitgezonden en we kokhalzen.

Drag Race België wordt elke week op donderdag uitgezonden op Auvio en zondag op Tipik.

Dit is onze recensie van de aflevering, dus dit artikel bevat grote spoilers. Als je de aflevering nog niet hebt gezien, doe dat dan en kom later terug. U kunt ook bijpraten over onze ontmoet de koninginnen artikel.

We ontdekken eerst dat de winnaar een kroon en scepter en een geldprijs van 20.000€ mee naar huis zal nemen.

De eerste koningin die de werkkamer binnenkomt omringd door Manneken Pis beeldjes is Edna Sorgelsen met haar slogan "Echt? Heb ik al gewonnen? Maar ik heb nog niets gezegd." Ze wordt gevolgd door Mocca Bot en haar koffie en ballet-thema bij binnenkomst.

De volgende koninginnen met misselijkmakende blikken zijn Athena Sorgelikis met een volledig paarse crop-topped outfit, en Valenciaga met haar drag naam opgedrukt en hoge hakken Crocs. Laten we ook opmerken Brittany von Bottoks en haar gekke kleurrijke outfit vol teddyberen en knuffels en rommelige make-up.

We leren dat Athena Edna's sleepdochter is en zij zijn het eerste moeder/dochter duo van de franchise. Een schimmig moment gebeurt wanneer Sleep Couenne vergelijkt haar leer en spijkerjurk met Perzikhaar te vertellen dat ze hem zelf heeft gemaakt.

Rita Baga verschijnt eindelijk en nodigt de koninginnen uit voor hun eerste maxi-uitdaging: de talentenjacht.

Terwijl de queens uitpakken en losmaken, leren ze elkaar kennen. Athena initieert een discussie over genderidentiteit en we leren over het zelfontdekkingsproces van de queens via de kunst van het drag. Terwijl ze zich klaarmaken voor de uitdaging, delen ze hun make-up transformatieroutines. Amanda Tears deelt in een ontroerend moment dat ze zichzelf toestond om later dan ze had gewild make-up te ontdekken vanwege pesterijen op school.

We gaan naar het hoofdpodium om voorgesteld te worden aan de juryleden: Lufy, een bekende mode influencer, en Mustiide zanger/acteur. Ze worden vergezeld door twee gastjuryleden voor deze aflevering: Fanny Ruwet de stand-up comedian en Rokia Bamba de DJ en radio producer die beiden te zien waren in de laatste gedrukte uitgave van KET.

De talentenjacht begint en we zijn onder de indruk van Athena die vlammen blaast in haar hilarische komische nummer en van Drag Couenne's verrassende en mysterieuze vertolking van "Femme Like U" van K-maro. Edna neemt ons mee naar de ruimte met een mystiek nummer, Mademoiselle Boop leert ons hoe je tragisch een ui moet snijden, Peach danst met een zwaard, Valenciaga speelt de kazoo met haar geslachtsdelen, Mocca geeft ons balletles en Susan multitaskt tijdens aerobics.

Brittany's mild grappige stand-up comedy en Amanda's zingende en huilende mascaranummer lijken hun optredens te bombarderen volgens de reacties van de andere koninginnen.

Het loopthema is "Belgicolor: Zwart, Geel, Rood" en laten we zeggen dat onze Belgische vlag nog nooit zo in de mode is geweest. We zijn vooral onder de indruk van Athena's harige rupslook, Susan's grote geometrische jas met ogen, Peach's jurk met een gigantische sleep en Couenne's doorschijnende draadjurk. Amanda's wafel en Brittany's eighties punk look waren minder gepolijst.

Edna, Boop, Peach, Susan, en Valenciaga zijn veilig en kunnen zich losmaken terwijl de andere koninginnen feedback krijgen van de jury.

Athena en Couenne staan bovenaan, maar het is Athena die de eerste winst steelt. Mocca hoort dat ze veilig is. Amanda en Brittany zijn de twee koninginnen die lipsyncen voor hun leven op "Tous les mêmes" van Stromae. Amanda wint de lipsync en mag blijven. Brittany moet helaas weg en wordt officieel de Porchop koningin van Drag Race Belgique.

Bekijk alle inhoud van Drag Race Belgique op KET Magazine.

Categorieën

nl_BEDutch