Voetbal: "Ik ben homoseksueel en ik wil me niet meer verbergen.

Jakub Jankto, onthulde zijn homoseksualiteit in een video die maandag werd gepubliceerd op het sociale netwerk Twitter. De Tsjechische international is een van de eerste voetballers die uit de kast komt terwijl hij nog midden in zijn carrière zit. Wat geen non-event zou moeten zijn om in onze media te brengen, wordt er een, zo zeldzaam is het in de wereld van het profvoetbal. Jakub Jankto is 45 keer Tsjechisch international, met een laatste optreden in het shirt van de selectie in juni 2022, en speelde alle wedstrijden van Euro 2021.

Jakub Jankto, 27, speelt momenteel bij Sparta Praag. Zijn video werd gepost op een speciaal voor de gelegenheid aangemaakt Twitter-account.

Hij verklaart eenvoudigweg, met kracht en moed: "Zoals iedereen, heb ik mijn sterke punten, heb ik mijn zwakke punten, heb ik een gezin, heb ik vrienden, heb ik een baan die ik al jaren naar beste vermogen uitoefen, met ernst, professionaliteit en passie. Zoals iedereen. Ik wil ook mijn leven leiden in volledige vrijheid. Zonder angst. Zonder vooroordelen. Zonder geweld. MAAR met liefde. Ik ben homoseksueel en ik wil me niet meer verstoppen".

https://twitter.com/jakubjanktojr/status/1625117590182928384?ref_src=twsrc%5Etfw

Categorieën

nl_BEDutch