Drag Race Belgique's zesde aflevering

Hebben jullie allemaal de kans gehad om de aflevering van deze week te zien? Drag Race België wordt elke week op donderdag uitgezonden op Auvio en zondag op Tipik.

Dit is onze recensie van de aflevering, dus dit artikel bevat grote spoilers. Als je de aflevering nog niet hebt gezien, doe dat dan en kom later terug. U kunt ook bijpraten over onze beoordelingen van vorige afleveringen.

Na Valenciagavan vorige week, zijn de koninginnen terug in de werkkamer en kunnen ze Valenciaga's afscheidsboodschap in de spiegel lezen. Iedereen feliciteert Mademoiselle Boop voor het winnen van de uitdaging en Perzik voor het overleven van de fits lipsync.

Het is een nieuwe dag in de werkkamer, en de mini-challenge is aangekondigd. Daarvoor worden tien leden van de Frites Crew voorgesteld. De koninginnen moeten RTBF beroemdheden raden en koppelen die op de konten van de jongens zijn gespeld. Peach is degene die de meeste paren weet te vinden.

De maxi-challenge is aangekondigd en het is de make-over uitdaging: Daarom gaan de RTBF beroemdheden de werkkamer in. Peach heeft de macht om de koninginnen en hun beroemdheid te koppelen. Peach kiest Olivier Fraipontwordt Athena gekoppeld aan Lara Bellerose, Boop met Tamara Payne, Couenne met Stéphane Piedboeufen Susan met David Wathelet. De deelnemers moeten op de catwalk een look en een performance creëren waardoor de paren op moeders en dochters lijken.

De koninginnen leren hun RTBFlebrities kennen. Peach geeft Olivier een les in plooitechnieken waar hij een beetje van schrikt. Lara en Athena binden zich aan hun Egeïsche wortels. Couenne probeert Stéphane te vragen zijn baard af te knippen.

Rita Baga en Lufy bezoeken de duo's om hun concept te bespreken. Boops idee om een pop te gebruiken overtuigt hen niet en ze overweegt de plannen te wijzigen. Lufy probeert Susan haar gezicht op een oudere meer traditionele manier te laten schilderen, maar ze neemt het niet zo goed op. Athena wil een moment naspelen waarop zij als kleine jongen door haar moeder betrapt werd op het verkleden.

Couenne en Peach slagen er uiteindelijk in Stéphane en Olivier te overtuigen zich te scheren. De beroemdheden zijn erg onder de indruk en verrast als ze het hele make-up proces ontdekken.


We gaan naar het hoofdpodium en komen samen met de juryleden. Lufy, Mustiien de gastrechters: Sandra Kim en David Jeanmotte.

Op de baan: Athena Sorgelikis en Artémis' verhaal over haar kindertijd is zeer ontroerend en het duo slaagt erin dat ontroerende moment te imiteren waarop de moeder het kind omarmt bij het verkleden en ze de ervaring delen. Sleep Couenne en Jacky Van Piperzeel zijn ongelooflijk als griezelige maar schattige clowns. Mademoiselle en Carrie Boop hebben net juwelen gestolen uit een winkel. Susan en Mireille imiteren de personages van Sunset Boulevard. Peach en Melo Pili brengen een hommage aan de Luikse folklore door zich te verkleden als Tchantchès en Nanesse.


Terwijl de juryleden hun kritiek geven, zijn Lufy en David Jeanmotte tot tranen toe geroerd door Athena's optreden. Terug in de werkkamer leggen de beroemdheden uit hoe ze graag de wereld van de drag hebben ontdekt. Couenne is ook in tranen omdat ze het gevoel heeft dat ze in de show een nieuwe familie heeft gevonden.

Susan is veilig, Athena is de winnaar van de aflevering en Couenne is tweede. Boop en Peach moeten lipsyncen voor hun leven op het nummer "J'aime la vie" van Sandra Kim. Boop wint de lipsync en mag blijven. Peach moet er vandoor.

Bekijk alle inhoud van Drag Race Belgique op KET Magazine.

Categorieën

nl_BEDutch