Brussels Pride: drie podia nemen voor het eerst de Parade over

Voor het eerst in de geschiedenis van de Brussels Pride Parade zullen er drie podia zijn, waardoor er meer mogelijkheden zijn om samen te komen en diversiteit te vieren. Dit jaar vindt de Pride Parade zoals gewoonlijk plaats op 20 mei op de Kunstberg, maar de nieuwe toevoegingen zijn het BRUZZ-podium op het Beursplein en het TIPIK-podium op het Brouckereplein.

De uitbreiding van de parade zal voor velen een welkome verrassing zijn, aangezien duizenden mensen op elk podium de viering kunnen bijwonen. De organisatoren van de Pride Parade spannen zich in om verschillende delen van het stadscentrum onder de aandacht te brengen en zo het regenbooggeluk naar meer gebieden te verspreiden.

Samenwerking met een nationaal en lokaal radiostation

Dit jaar zullen ook een lokaal en een nationaal radiostation samenwerken met de Pride-organisatie om het evenement nog spannender te maken. Met de toevoeging van de nieuwe podia en de betrokkenheid van radiostations belooft de Brussels Pride Parade van 2023 een nog innovatiever en gedenkwaardiger evenement te worden.

De Pride Parade is een moment voor de LGBTQ+ gemeenschap en haar bondgenoten om samen te komen, diversiteit te vieren en het bewustzijn te vergroten over de uitdagingen waarmee de gemeenschap wordt geconfronteerd. De uitbreiding van het evenement laat zien dat de Pride-organisatie zich inzet voor een meer inclusieve en gastvrije omgeving voor iedereen, en dat zij er voortdurend naar streeft het evenement beter en aangenamer te maken voor alle betrokkenen.

In het algemeen is de uitbreiding van de Pride Parade naar drie podia een positieve stap voorwaarts voor de LGBTQ+ gemeenschap in Brussel, en we kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst brengt voor deze jaarlijkse viering van diversiteit en inclusie.

Categorieën

nl_BEDutch