Drag Race Belgique vernieuwd voor tweede seizoen na groot succes

Het eerste Belgische seizoen van Drag Race Belgique is ten einde, maar het lijkt erop dat dit niet het laatste is wat we van deze koninginnen zien. De openbare tv-zender Tipik heeft aangekondigd dat ze groen licht hebben gegeven voor een tweede seizoen van de hitshow, slechts een maand na de grote finale van het eerste seizoen.

Het succes van de show kan worden toegeschreven aan de verfrissende en diverse soorten drag queens die België te bieden heeft, maar ook aan het massale kijkerspubliek. De acht afleveringen van de show werden bekeken door 380.438 unieke tv-kijkers, en nog eens 216.000 weergaven werden geregistreerd op Auvio, het online tv-platform van de RTBF.

Derde grootste succes na voetbal en F1

Met deze indrukwekkende cijfers is Drag Race Belgique na Voetbal en F1 het derde grootste succes geworden op Auvio op Tipik. Het is duidelijk dat de queer wereld voor de broodnodige frisse wind zorgt bij de publieke omroep, en we kunnen niet wachten om te zien wat het volgende seizoen in petto heeft.

Zoals ze zeggen: "L'union fait la force, et l'amour fait le reste" (Eenheid brengt kracht en liefde doet de rest).

Afbeelding : TIPIK RTBF https://www.instagram.com/p/Cr2qHDFKAAJ/?hl=en

Categorieën

nl_BEDutch