De viering van 20 jaar homohuwelijk: Manneken-Pis krijgt een prachtig nieuw pak!

Markeer uw agenda en vier een gedenkwaardige gebeurtenis voor liefde en gelijkheid! Op 1 juni 2023 organiseert het Regenbooghuis, in samenwerking met wethouders Delphine Houba en Lydia Mutyebele, een evenement om de 20e verjaardag van het homohuwelijk in stijl te eren. Het hoogtepunt van de festiviteiten wordt de presentatie van een gloednieuw pak voor de geliefde Manneken-Pis. Zet je schrap voor een levendige ceremonie, spetterende optredens en een gevoel van eenheid dat doordringt tot in het hart van Brussel.

De officiële kostuumceremonie

Om 17 uur komt het Maison Patricienne, Rue du Chêne 10, tot leven als ambtenaren van de stad Brussel en prominente LGBTQIA+-verenigingen samenkomen om deze belangrijke mijlpaal te vieren. De officiële kostuumceremonie belooft een lust voor het oog te worden, want het geliefde standbeeld van de stad, Manneken-Pis, krijgt een schitterende make-over. Het nieuwe kostuum 'Les noces de porcelaine', ontworpen door de bekende kunstenaar Lion Ascendant Connasse, zal een adembenemende reeks regenboogkleuren tonen, als symbool voor de diversiteit en kracht van de LGBTQIA+-gemeenschap.

Een spectaculaire show door Chez Maman

Na de ceremonie worden de festiviteiten voortgezet met een betoverend optreden van de getalenteerde artiesten van Chez Maman, het grootste queer cabaret van Brussel. Bereid je voor op een opwindende energie, boeiende acts en een onverbloemde viering van queerness. Chez Maman belooft een vleugje glamour en vreugde te brengen en iedereen in vervoering te brengen en te laten lachen.

Onthulling bij de Manneken-Pis fontein

De grote finale van de avond vindt plaats bij de iconische Manneken-Pis fontein. Als de klok slaat, komt het moment waarop we allemaal hebben gewacht - de onthulling van het prachtige regenboogkleurige kostuum dat onze geliefde Manneken-Pis siert. Wees getuige van de vreugde en trots die de lucht vullen wanneer het symbool van Brussel wordt omgetoverd tot een trots symbool van liefde, inclusiviteit en eenheid.

Doe mee met de viering

The Rainbow House, wethouders Delphine Houba en Lydia Mutyebele nodigen u uit om deel uit te maken van deze historische viering. Kom samen met andere voorstanders, bondgenoten en leden van de LGBTQIA+ gemeenschap om de vooruitgang van de afgelopen twee decennia te eren en de strijd voor gelijkheid voort te zetten. De ceremonie staat open voor iedereen en bevordert een sfeer van acceptatie en liefde.

Foto : trougnouf (Benoit Brummer)

Categorieën

nl_BEDutch