Deel uw stem: Doe mee aan de EU-brede LGBTIQ-enquête voor een betere toekomst

Ben je lesbisch, homo, biseksueel, trans, interseksueel of queer en woon je in Europa? Jouw ervaringen en perspectieven zijn belangrijk! Het EU-agentschap voor de grondrechten (FRA) heeft een uitgebreid enquête om de stemmen, meningen en standpunten van LGBTQIA+ mensen in heel Europa vast te leggen. Deze enquête wil beleid stimuleren dat de rechten van LGBTQIA+-personen beschermt en bevordert. Dit is jouw kans om het verschil te maken en de toekomst vorm te geven.

Deel je verhaal

De enquête staat open voor LGBTQIA+ personen van 15 jaar en ouder in 30 landen, waaronder de 27 EU-lidstaten, Albanië, Servië en Noord-Macedonië. Het biedt LGBTQIA+ mensen de kans om hun ervaringen, verhalen en zorgen te delen. Door deel te nemen draag je bij aan een beter begrip van de uitdagingen waar de gemeenschap voor staat.

Open tot eind juli 2023

De enquête blijft open tot eind juli 2023, zodat er voldoende tijd is voor deelname. De resultaten worden in 2024 gepubliceerd, zodat het FRA de vooruitgang sinds de vorige enquête in 2019 kan beoordelen. Uit de inzichten van de enquête van 2019 bleek dat er nog veel werk moet worden verzet om echte gelijkheid voor de LGBTQIA+-gemeenschap in Europa te bereiken. Er is nog steeds veel geweld, discriminatie en angst om je als LGBTQIA+-persoon vrij te bewegen.

Aansturen van positieve verandering

De bevindingen van het onderzoek zullen een cruciale rol spelen bij het vormgeven van beleid en initiatieven gericht op het ondersteunen en beschermen van onze LGBTQIA+-gemeenschap in heel Europa. De gegevens zullen bijdragen aan de ontwikkeling van beleid voor gelijke behandeling, waardoor een meer inclusieve samenleving ontstaat. Deze bevindingen hebben ook invloed gehad op de LGBTIQ Equality Strategy 2020-2025 van de Europese Commissie en benadrukken het belang van jullie deelname.

Jouw stem doet ertoe

FRA moedigt de hele LGBTIQ-gemeenschap aan om deel te nemen aan het onderzoek en deel het op grote schaal onder familie en vrienden. Door mee te doen, laat je je stem horen en draag je bij aan positieve verandering.

Gemakkelijk en anoniem

Deelnemen aan het onderzoek is snel, gemakkelijk en anoniem. Het duurt slechts 20 minuten om het in te vullen en je gegevens worden lokaal opgeslagen op je apparaat, waardoor privacy en vertrouwelijkheid gegarandeerd zijn. Zodra het onderzoek is voltooid, worden de gegevens onmiddellijk verwijderd. Agilis en Metron Analysis, statistische adviesbureaus, werken samen met Homo Evolution, een LGBTQIA+ communicatiebureau, met FRA om de enquête uit te voeren en de nauwkeurigheid en integriteit ervan te waarborgen.

Categorieën

nl_BEDutch