Een decennium van diversiteit en eenheid: Vieringen 10e verjaardag Stammbar

Nu Stammbar, het iconische LGBTQIA+ etablissement in Brussel, zich opmaakt voor de viering van zijn 10-jarig bestaan, duiken we in een speciaal interview met Frédérick Da Soghe, de woordvoerder van Stammbar. Ontdek hoe deze mijlpaal niet alleen een decennium van onwrikbare steun, diversiteit en inclusie binnen de LGBTQIA+ gemeenschap viert, maar ook laat zien hoe Stammbar is geëvolueerd met behoud van zijn identiteit als cruising bar. Bereid je voor op een exclusief inzicht in de spannende evenementen en activiteiten die gepland staan van 11 tot 22 oktober, terwijl we liefde, acceptatie en eenheid vieren in het hart van Brussel.

We zijn verheugd om de viering van de 10e verjaardag van Stammbar te bespreken. Kun je ons vertellen wat deze mijlpaal betekent voor de LGBTQIA+ gemeenschap in Brussel?

Frédérick Da Soghe (FDS): Absoluut, het is een genoegen om hier te zijn. De 10e verjaardag van Stammbar is een belangrijk moment voor onze gemeenschap. Het is een bewijs van de blijvende steun, diversiteit en inclusiviteit die we de afgelopen tien jaar hebben gekoesterd. We zijn een symbool geworden van eenheid en acceptatie en deze viering is een manier om de vooruitgang die we hebben geboekt te erkennen.

Stammbar is in de loop der jaren geëvolueerd. Kun je vertellen hoe het etablissement inclusie heeft omarmd terwijl het zijn identiteit als cruisebar heeft behouden?

Dat is een goede vraag. Stammbar is altijd al een uitnodigende ruimte geweest, maar we hebben ingezien dat het belangrijk is om diversiteit nog meer te omarmen. We hebben gesprekken en discussies opgenomen in onze evenementen om dialoog en begrip te bevorderen. Hoewel we onze identiteit als cruisebar blijven behouden, zijn we ook een plek waar iedereen zich op zijn gemak voelt en wordt opgenomen.

Laten we eens duiken in de jubileumevenementen. Kunt u ons een paar van de hoogtepunten van 11 tot 22 oktober laten zien?

Natuurlijk! We hebben een fantastische reeks evenementen gepland:

Woensdag 11 oktober:
- Openingsdrankje: Een gedenkwaardige start van onze jubileumviering.
- Openingsfeest met DJ Manuszko: Maak je klaar om te dansen op opzwepende elektronische beats.

Donderdag 12 oktober:
- Naked Underwear Party met DJ F6R2E6D: Een zinderende nacht staat je te wachten.

Vrijdag 13 oktober:
- Sigaren & Leder met Sigaar Berlijn Mannen: Een middag voor liefhebbers van sigaren en leer.
- Fetisjnacht met DJ Max Joni en DJ Mukkimiauw: Ontdek je fetish outfits met gerenommeerde DJ's.

Zaterdag 14 oktober:
- Praat mee over "Veiligere ruimte": Neem deel aan een essentieel gesprek over het creëren van veiligere ruimten voor iedereen.
- Retro Night met DJ FreedomB: Ga terug in de tijd voor een onvergetelijke avond.

Zondag 15 oktober:
- Afternoon Naked met DJ Thom Leblanc: Geniet van ons gebruikelijke zondagsthema met muziek van Thom Leblanc.

Dit zijn slechts enkele van de evenementen die spanning, inclusiviteit en een viering van de diversiteit van onze gemeenschap beloven.

Het klinkt als een ongelooflijke line-up! Waar kunnen mensen meer informatie vinden over deze evenementen en praktische details?

Voor alle details en praktische informatie over het evenement raden we iedereen aan onze website te bezoeken. Je vindt er alles wat je moet weten over de vieringen en hoe je bij ons kunt zijn voor deze speciale gelegenheid.

Voordat we afronden, welke boodschap wil je met ons publiek delen over het 10-jarig bestaan van Stammbar?

Ik wil iedereen, ongeacht achtergrond of identiteit, van harte uitnodigen om deze mijlpaal samen met ons te vieren. Stammbar is altijd een plek van liefde, acceptatie en eenheid geweest, en deze verjaardag is een bewijs van die spirit. We kijken ernaar uit om dit samen met onze geweldige gemeenschap te vieren.

Website : www.stammbarbxl.com
Instagram : @stammbarbxl

Foto : Fred Da Soghe

Categorieën

nl_BEDutch