Brussel verenigt zich in herdenking van Ihsane Jarfi: Een standpunt tegen homofobie en discriminatie

In een aangrijpend eerbetoon aan een tragisch afgesneden leven, bereidt Brussel zich voor om de nagedachtenis van Ihsane Jarfi te eren, een jonge man wiens moord in 2012 schokgolven door de gemeenschap stuurde. Deze herdenkingsmars herdenkt niet alleen Ihsane, maar herinnert ons er ook aan dat de strijd tegen LGBTQIA+ fobie onverminderd doorgaat, in Brussel en daarbuiten.

Het tragische verhaal van Ihsane Jarfi: Een herinnering aan de voortdurende strijd

Ihsane Jarfi, een 32-jarige man van Marokkaanse afkomst, is het slachtoffer geworden van een afschuwelijk homofoob misdrijf in Luik. Zijn vroegtijdige dood dient als een schrijnende herinnering aan de wrede realiteit waarmee de LGBTQIA+ gemeenschap wordt geconfronteerd en de dringende behoefte aan voortdurende waakzaamheid en actie tegen dergelijke haat.

Hassan Jarfi Stichting: Tragedie veranderen in een baken van hoop

In de nasleep van deze tragedie richtte Hassan Jarfi, de vader van Ihsane, de Ihsane Jarfi Foundation op. Deze stichting bestrijdt niet alleen homofobie en discriminatie op basis van etniciteit, cultuur en religie, maar biedt ook een toevluchtsoord voor jonge LGBTQIA+ individuen die door hun familie worden verstoten.

De herdenkingsmars: Een symbolisch gebaar van solidariteit en herinnering

De mars, die gepland staat voor zaterdag 25 november om 17.00 uur bij het standbeeld van Koningin Elisabeth op de Place Albertine - Kunstberg, is meer dan alleen een herdenking voor Ihsane. Het is een collectieve demonstratie van hoop, diversiteit en de belofte om de slachtoffers van discriminatie nooit te vergeten.

Nu Brussel samenkomt om Ihsane te herdenken en de Ihsane Jarfi Foundation te steunen, wordt een krachtige boodschap van veerkracht en eenheid afgegeven. Deze mars is niet alleen een herdenking, maar ook een oproep om de strijd tegen alle vormen van geweld en discriminatie voort te zetten en te zorgen voor een veiligere en meer inclusieve wereld voor iedereen.

Categorieën

nl_BEDutch