Fotografie door Nachtschaduw (fb.com/NachtschaduwOfficial)

Los Ninos : Al 20 jaar grenzen verleggen

Nu Los Ninos 20 jaar bestaat, grijpen we de kans om bij te praten met Willy, een van de grondleggers van deze iconische vaste waarde in het Brusselse queer nachtleven. Samen met ons duiken we in de reis, evolutie en blijvende impact van dit geliefde instituut, dat grenzen verlegt en magie creëert.

Wat was je visie toen je 20 jaar geleden het Los Ninos feest begon? 

We hadden in 2004 een feest voor ogen dat een mix bood van elementen die in de scene ontbraken. Ons doel was om de concepten van duurzaamheid en ecologisch bewustzijn te laten samensmelten met het queer nachtleven, geïnspireerd door de opkomende discussies over deze onderwerpen. Samenwerkingen met eco-bewuste partners zoals Bioshop en Ecover hielpen om milieuvriendelijke producten te introduceren. Daarnaast haalden we inspiratie uit verschillende bronnen zoals de revival van de jaren 80, het Club Kids-tijdperk en invloedrijke muziekcompilaties zoals "As Heard on Radio Soulwax pt2" van 2ManyDJs. Ons doel was om een ruimte te creëren waar iedereen, ongeacht achtergrond of identiteit, samen kan komen om de dagelijkse sleur te vergeten en zichzelf te zijn.

Wat waren de beste locaties voor jou?

Elke locatie had zijn eigen charme en aantrekkingskracht. Van de intieme setting van een kleine boot waar de mensen dicht op elkaar zaten tot de ruime dansvloeren van C12 met zijn twee zalen, elke locatie bood een unieke ervaring. We koesterden locaties zoals het Art Deco zwembad in Vorst en het historische Congresstation en Kaaitheater. Onze eigen locatie, FFORMATT, een omgebouwde ondergrondse parkeergarage tegenover de Beurs in Brussel, stelde ons in staat om te experimenteren met onconventionele ruimtes zoals een gymzaal en een rookruimte. We denken met veel plezier terug aan onze eerste locatie in Antwerpen, een restaurant uit de jaren 1970 midden in een park, dat helaas door brand verloren is gegaan. In totaal hebben we 34 locaties gebruikt in Lissabon, Gent, Antwerpen en Brussel.

Fotografie door Nachtschaduw (fb.com/NachtschaduwOfficial)

Hoe zijn jullie erin geslaagd om na 20 jaar relevant te blijven?

Wij geloven dat ons publiek het antwoord op die vraag heeft. Onze passie voor muziek, het organiseren van evenementen en het creëren van plezierige ervaringen vindt weerklank bij ons diverse publiek. Door voortdurend te evolueren en ons aan te passen aan veranderende smaken en trends, zijn we erin geslaagd om onze relevantie te behouden.

Jullie publiek is ongelooflijk divers wat betreft leeftijd, geslacht, seksualiteit en geografische locatie. Hoe heb je deze inclusiviteit bereikt?

We hebben een nieuwe generatie bezoekers gezien die nog niet eens geboren waren toen we begonnen, wat fantastisch is om mee te maken. Het creëren van een ruimte waar mensen van alle rangen en standen zich welkom en gewaardeerd voelen is altijd een prioriteit voor ons geweest. We streven ernaar om plezierige mensen samen te brengen die de eclectische mix van dj's en muziekgenres die we aanbieden waarderen.

In het verleden waren er meerdere partijconcepten, maar nu is alleen Los Ninos overgebleven. Hoe komt dat?

Wij geloven dat wij de enigen waren die echt het verschil begrepen tussen onze concepten. In plaats van ons merk op te splitsen in aparte entiteiten zoals Vicuna, Les Bals en FingerSpitzenGefühl, richten we ons nu op het vinden van alternatieve manieren om te communiceren waar Los Ninos voor staat.

Hoe zie je de toekomst van clubbing/feesten in Brussel?

Clubs zijn essentieel voor elke hoofdstad en dienen zowel als uitlaatklep voor stress als als voedingsbodem voor creativiteit. Brussel moet een gevarieerd aanbod van uitgaansgelegenheden en genres blijven aanbieden om aan alle smaken tegemoet te komen. Ondanks de toenemende druk op onroerend goed is het van cruciaal belang om een evenwicht te bewaren tussen woon- en ontspanningsruimtes. We hopen nog 20 jaar te kunnen innoveren en grenzen te verleggen, en dat alles met onze nieuwe slogan: 🎀 𝒸🍬𝓂𝑒 🍩𝓊𝓉 𝒶𝓃𝒹 𝓅𝓁💎𝓎🩷.

Volgende feest : 12 april in C12 > tickets op www.losninos.be

Foto's : Los Ninos

Categorieën

nl_BEDutch