KET Rainbow Awards 2024: waarom u zich moet aanmelden

Doe mee aan de inaugurele KET Rainbow Awards 2024: Een platform voor erkenning van inclusie en diversiteit

De KET Regenboog Awards worden uitgereikt om inspanningen op het vlak van diversiteit, inclusie en antidiscriminatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in heel België te erkennen en te promoten. Deze prijzen zijn bedoeld om de bijdragen van personen, organisaties en initiatieven die de inclusie van de LGBTQIA+-gemeenschap aanzienlijk hebben bevorderd, te identificeren en te eren.

Evenement Overzicht
De awards worden gezamenlijk georganiseerd door KET Magazine, Visites Particulières en visit.brussels. De ceremonie vindt plaats op dinsdag 7 mei in het BIP Meeting Center in Brussel. Dit evenement wil erkenning geven aan diegenen die actief hebben gewerkt aan het creëren van een inclusieve omgeving in verschillende sferen van de samenleving.

Award Categorieën
De KET Regenboog Awards omvatten zeven categorieën, elk gericht op een ander aspect van inclusie en diversiteit:

  • Veilige ruimte: Voor initiatieven die een inclusieve omgeving creëren voor de LGBTQIA+ gemeenschap.
  • Inclusie op de werkplek: Voor bedrijven die praktijken op het gebied van diversiteit en inclusie implementeren.
  • Initiatief zonder winstoogmerk: Voor non-profits die een belangrijke bijdrage leveren aan de LGBTQIA+ gemeenschap.
  • Europees project: Voor projecten ter bevordering van LGBTQIA+ rechten en inclusie in heel Europa.
  • Toeristisch initiatief voor iedereen: Voor toerisme-gerelateerde initiatieven die de LGBTQIA+ gemeenschap verwelkomen.
  • Initiatief Inclusief Sporten: Voor programma's die inclusiviteit in de sport bevorderen.
  • Beste bondgenoot: Voor personen of entiteiten die de LGBTQIA+-gemeenschap ondersteunen.

Richtlijnen voor deelname
Aanvragen kunnen tot 22 april 2024 worden ingediend door individuen, organisaties, bedrijven of initiatieven uit België die de inclusie van de LGBTQIA+-gemeenschap ondersteunen. Kandidaten moeten een presentatie van hun project indienen, inclusief doelstellingen, doelgroepen, behaalde resultaten en bewijs van de impact van het project. Een comité bestaande uit vertegenwoordigers van KET Magazine, Visites Particulières, visit.brussels en deskundigen uit de LGBTQIA+-gemeenschap zal de inzendingen evalueren op basis van criteria zoals originaliteit, impact en inclusiviteit.

Indieningsplatform : klik hier

Prijsuitreiking en erkenning
De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de ceremonie op 7 mei en ontvangen elk een trofee en zichtbaarheid op de platforms van KET Magazine en zijn partners. Deze erkenning is bedoeld om de inspanningen en projecten die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving in de schijnwerpers te zetten.

Conclusie
De KET Rainbow Awards 2024 nodigt kandidaten uit die zich hebben ingezet voor de bevordering van LGBTQIA+-inclusie en de strijd tegen discriminatie in België. Door deze initiatieven in de kijker te zetten, willen de awards blijvende inspanningen aanmoedigen om een meer inclusieve en diverse samenleving te creëren.

Meer info : klik hier

Categorieën

nl_BEDutch