Brussels Pride: Maak je klaar voor de aftrap van de Pride-week met Mini Pride

Aanstaande woensdag begint de langverwachte 10 Days of Pride-week in Brussel, en hoe kunnen de festiviteiten beter beginnen dan met Mini Pride? Het evenement wordt georganiseerd door de verenigingen, federaties, visit.brussels, de partners van Brussels Pride en het college en de gemeenteraad van de stad Brussel.

Mars van de Mannekenpis door het Regenboogdorp.

Na een receptie kunnen de deelnemers de grote regenboogvlag door de straten van Brussel dragen, te beginnen bij het iconische Manneken Pis. Het beroemde standbeeld wordt voor de gelegenheid in een prachtig Pride-kostuum gestoken. De mars zal ook een stop maken bij Grands Carmes alvorens verder te gaan door het bruisende Rainbow Village (Quartier Saint-Jacques) en te eindigen bij het RainbowHouse Brussels.

De Kick-Off 2023 wordt een viering van diversiteit, inclusiviteit en liefde. Het is een kans voor individuen om zich te verenigen en hun steun te betuigen aan de LGBTQIA+ gemeenschap en tegelijkertijd gelijkheid en acceptatie voor iedereen te bevorderen.

Als je meer wilt weten over de Kick-Off 2023 en hoe je erbij betrokken kunt raken, kijk dan zeker op de officiële website en social media kanalen van de organisatoren. Maak je klaar om Pride week in stijl af te trappen en een verschil te maken voor de LGBTQIA+ gemeenschap!

Programma : Woensdag 10 mei

17:00 : Receptie, toespraken en voorstelling in het stadhuis (op uitnodiging gereserveerd)

18:00 : Vertrek van de Mini-Pride optocht, Grote Markt, open voor iedereen.

18:15 : Borrel bij Grands Carmes, open voor iedereen

18:45 : Aankomst in Rainbow Village en RainbowHouse Brussel, open voor iedereen.

Categorieën

nl_BEDutch