logo van de lesbische* zichtbaarheidsweek 2024

© O'JA

Laten we het vieren! Lesbische* Zichtbaarheidsweek

Opgewonden voor de Lesbian* Visibility Day? Maak je klaar voor de Lesbian* Visibility Week! Verschillende lesbische collectieven en projecten hebben zich verenigd om de gemeenschap een feestelijke cocktail van evenementen aan te bieden in het kader van de Lesbian* Visibility Week 2024. KET Magazine sprak met Mathilde They, vrijwilliger bij Ga naar Gynéco!over het evenement.

Een festival voor de gemeenschap

"Dit is spannend omdat het laat zien dat we samen zoveel sterker zijn en evenementen voor iedereen kunnen creëren. De hele week door zijn er activiteiten voor gezinnen, het grote publiek, mensen met bewustzijn, introverte en extraverte mensen en nog veel meer. Er zijn tentoonstellingen, optredens, yoga, stand-upcomedy en zelfs een zangoptreden van het queer koor Sing Out."

"Een opvallend evenement is de Zine-presentatie 'Dykeup', onderdeel van de serie Visibility in Grands Carmes, met een tentoonstelling en meer. Er is ook een stand-upcomedy- en veilingavond door Atout Comedy Club, wat zorgt voor een divers aanbod aan ervaringen."

"De meeste evenementen zijn gratis, een bewuste keuze om ze voor iedereen toegankelijk te maken. Deze inclusiviteit strekt zich uit tot het publiek, met evenementen die geschikt zijn voor verschillende voorkeuren, inclusief alcoholvrije opties."

"De samenwerking tussen de organisaties zorgt voor een uitgebreid programma met minimale overlap, zodat er voldoende mogelijkheden zijn voor iedereen om deel te nemen. Het doel is om een sfeer van kameraadschap en steun te creëren, of je nu vrijwilliger bent of aanwezig."

"Vrijwilligers zijn altijd welkom, maar het is geen dringende oproep omdat er al veel ondersteuning is. Mensen die graag een handje willen helpen, worden echter aangemoedigd om mee te doen en zo bij te dragen aan de levendige sfeer van het festival."

"Over het geheel genomen belooft het festival een viering van diversiteit en gemeenschap te worden. Het wordt een inclusieve omgeving waar iedereen zich hopelijk gewaardeerd en gewaardeerd voelt."

Vind het programma van de week hieronder of op de Facebookpagina van het evenement!

Het programma

Dinsdag 23 april

 • 18:00 PM: Cocktails/mocktails avond, schaken & bordspellen met A l'aise bien 📍Crazy Circle - gratis toegang

Woensdag 24 april

 • 18:00 PM: L-tour: Lesbian and rainbow tours to promote the history (herstory and history) of Brussels' LGBTQI+ communities ; 📍Vertrek en aankomst op Crazy Circle; inschrijven verplicht: info@l-tour.be
 • 19:00 PM: Kickertoernooi ; 📍Crazy Circle - gratis toegang

Donderdag 25 april

 • 18:00 PM: Karaoqueer ;📍Crazy Circle - gratis toegang

Vrijdag 26 april

 • 17:30 - 22:30: Foto- en illustratietentoonstelling, fotostudio, vertoning en debat van Serena Vittorini's kortfilm + concert door Clemix ;📍 L'Abeille Blanche (Molenbeek) - gratis toegang
 • 18:00 PM: Sing Out Brussels! Pop-up kooroptreden - sluit je aan bij het fantastische queer koor (en neem een pride vlag mee) als we de ruimte in het centrum van Brussel innemen en zingen voor de zichtbaarheid van lesbiennes*! ;📍La Bourse - openbaar
 • 18:00 PM: L-tour: Lesbische en regenboogtours om de geschiedenis (herstory en geschiedenis) van de Brusselse LGBTQI+ gemeenschappen te promoten ;📍Vertrek en aankomst in Grands Carmes; inschrijving verplicht: info@l-tour.be
 • 20:00 UUR: Zorg moet doorgaan door Go To Gyneco! - Stand-up en drag avond om artiesten uit lesbische, biseksuele, panseksuele & co. gemeenschappen in de schijnwerpers te zetten ;📍Grands Carmes; gratis met registratie vereist
 • 19.00-02.00 UUR: BUM & BOUM: Party en anarchistische str-p clubavond in de alternatieve economie. Een ruimte om te dansen, te verlangen, uit te wisselen: door en voor volwassen individuen s-xueel georiënteerd* ;📍Recyclart - entreegeld van toepassing
 • 22:30 - 2:00: A l'aise, bien: avond met dj-set ;📍Grands Carmes - gratis toegang
 • 18:00 - 3:00 UUR: Avond met dj-set (programma nog bekend te maken) ;📍Crazy Circle - gratis toegang

Zaterdag 27 april

 • 15:00 PM: L-tour: Lesbische en regenboogtours om de geschiedenis (herstory en geschiedenis) van de Brusselse LGBTQI+-gemeenschappen te promoten. Rondleiding in het Frans ;📍Vertrek en aankomst in Grands Carmes; inschrijving: lesbichesdeliege@gmail.com
 • 18:00 PM: Zine presentatie "Dyke up" + Opening van de fototentoonstelling "Mémoires Vivantes" door Lesbiches X Amicalement Gouine + Schrijfworkshop met Scan-R + Borrel & DJ sets (DJ Rachel & DJ Joliiah) + Raffle (geld meenemen) ;📍Grands Carmes - gratis toegang (https://fb.me/e/4dS31kqx5
 • 18:00 PM: Stand-up avond en veiling met de Atout Comedy Club ;📍Crazy Circle - gratis toegang en hoedenpas

Zondag 28 april

 • 15:00 - 16:30: L-tour: Lesbische en regenboogtours om de geschiedenis (herstory en geschiedenis) van de Brusselse LGBTQI+-gemeenschappen te promoten. Ook aangepast voor kinderen (NL - ENG - FR) - ;📍Grands Carmes; inschrijven verplicht: info@l-tour.be

Volg voor meer informatie de evenement op Facebook.

*De term lesbisch wordt hier gebruikt als een algemene term die alle individuen omvat die zich identificeren als vrouw, lesbienne, biseksueel en queer (cis en trans), evenals non-binaire en intersekse individuen die zich verbonden voelen met lesbische identiteit en activisme. (definitie geïnspireerd door EL*C).

Categorieën

nl_BEDutch