Cultuur kijken: Sans titre ni bite

Momenteel is in het Théâtre de la Vie te zien Sans titre ni bite.

Charlie is iemand waar alles om lacht in het leven. Zijn werk in het bedrijfsleven verzekert hem van een comfortabele levensstijl. Zijn ouders zijn trots op hem, zijn vrienden bewonderen zijn succes, zijn vrouw klaagt niet te veel als hij haar bedriegt. Het leven is perfect voor Charlie.

Dan op een dag, wordt Charlie wakker zonder zijn lul.

Hoe kun je een man zijn als je geen lul hebt? Voor Charlie is de reis nog maar net begonnen.

Met humor en cabaret stelt Sans titre ni bite gender en mannelijkheid ter discussie.

"Bij het opbouwen van mezelf als kunstenaar, had ik geen Queer vertegenwoordiging in het institutionele theater..." legt Emmanuël Hennebert - schrijver en performer van het stuk - uit. "Ik hoop dat deze show, samen met andere, dat op een vreugdevolle manier zal helpen veranderen. Want deze show draait om vreugde. De vreugde van cabaret en veiliger ruimtes, natuurlijk, maar ook de vreugde van het creëren van een diverse gemeenschap. De vreugde van het samenbrengen van verschillende realiteiten, verschillende bubbels, in een zeer polariserende wereld. Een politieke en dringende vreugde."

Sans titre ni bite loopt tot 8 april in het Théâtre de la Vie.

Categorieën

nl_BEDutch