Meer dan 200.000 mensen komen naar Brussels Pride 2024

Brussel verwelkomde zaterdag meer dan 200.000 bezoekers voor de jaarlijkse Brussels Pride viering. Het evenement, georganiseerd door Visit.Brussels in samenwerking met RainbowHouse en lokale handelaars, benadrukte diversiteit en inclusie in het hart van de stad.

De eerste schattingen van de politie gingen uit van 60.000 bezoekers, maar het uiteindelijke aantal overtrof de verwachtingen. Met het thema "Overal Veilig" was de Pride dit jaar gericht op het creëren van een veilige omgeving voor iedereen, ongeacht hun achtergrond.

Er werden geen grote incidenten gemeld door de politie, wat het vreedzame karakter van het evenement benadrukt. Brussel, dat bekend staat om zijn LGBTQIA+-vriendelijke omgeving, was een van de meest inclusieve steden van Europa in 2023.

Brussels Pride 2024 toonde solidariteit en pleitbezorging voor LGBTQIA+ rechten en benadrukte de toewijding van de regio aan diversiteit.

Vind 370 foto's van de Pride Parade op de Facebookpagina van de Brussels Pride.

Foto : visit.brussels

Categorieën

nl_BEDutch