Modelleren en DJ-en door Legolane

Kevin Legolane werkt met mode en muziek. Model staan voor verschillende campagnes en muziek selecteren voor nachtelijke evenementen. Check wat hij ons te vertellen had.

Vertel ons iets over jezelf. Wat is je reis geweest?

Als ik het moet hebben over mijn queer journey, is het eerste wat ik zou zeggen dat ik denk dat ik mijn seksuele geaardheid altijd heb geweten. Volgens mij definieert mijn seksualiteit mij niet. Ik ben veel meer dan dat. Ik ben een persoon, een mens, maar natuurlijk maakt het deel uit van mijn identiteit, des te meer omdat ik het al zo vroeg wist en ermee omging. Het beïnvloedde mijn kindertijd en mijn tienerjaren. Het was alsof ik een deel van mezelf verborg voor andere mensen. Tegelijkertijd was ik me in mijn hoofd al bewust van wie ik dacht te zijn. Gedurende die hele periode loog ik tegen mezelf door mezelf voor te houden dat ik mijn leven alleen zou eindigen in een kasteel in Ierland (lol), alleen maar om mijn ouders gelukkig te maken. Cultureel gezien was dat voor hen geen optie. Toen ik op 17-jarige leeftijd als model begon in Parijs, kwam ik in een creatieve wereld terecht, waar men meer openstond voor dit onderwerp. Ik begon het te accepteren toen ik me realiseerde dat ik niet alleen was en hoe leuk het is om homo te zijn (Lol). Wat betreft mijn coming out naar mijn ouders, zij accepteerden het in het begin helemaal niet. Uiteindelijk werden ze blij voor me toen ze mij en mijn vriend gelukkig zagen. Het hielp hen beter te begrijpen wat het betekent om homo te zijn. We zijn nu veel hechter dan voorheen.

Wat zijn uw huidige of toekomstige projecten?

Met mijn project LEGOLANE heb ik enkele DJ residenties voor super coole queer parties in Antwerpen en Brussel zoals Spill The Tea, Woodpopof All The Lovers feesten. Op 24 maart heb ik mijn eerste optreden in Nederland voor de afterparty van de festival CementIk speel ook op 15 april op het hoofdpodium van het drag-evenement... Send In The Clowns georganiseerd door de koningin Veronika Deneuve op deStudio in Antwerpen en ik ben super blij om te spelen voor het queer festival Unicorn op Spillthetea stage in juni, zondag 18 juni. Aarzel niet om mijn Soundcloud. Ik werk ook nog steeds als model voor commerciële campagnes en mode editorials zoals degene die ik deed voor Vanity Teen, geschoten door Louis Kerchkof.


Wat betekent het voor u om deel uit te maken van de Brusselse queer gemeenschap?

Voor mij is het iets moois om te bedenken dat we allemaal onze eigen identiteit hebben in deze gemeenschap. We hebben allemaal verschillende achtergronden, verschillende roots en verschillende activiteiten, maar tegelijkertijd hebben we, zonder elke persoon in de gemeenschap te kennen, zoveel gemeen en willen we allemaal gerespecteerd worden door de maatschappij. We voelen ons niet veroordeeld en we kunnen zijn wie we willen zijn als we bijvoorbeeld naar een queer party gaan. Ik denk dat zelfs binnen de gemeenschap mensen zich veel meer bewust zijn van inclusiviteit en respectvol met elkaar omgaan.

Wat zijn je queer invloeden?

Ik zou zeggen dat Kiddy Smile me beïnvloed heeft om te beginnen dj-en. Hij is een figuur uit de queer DJ scene en de sound die hij produceert is helemaal mijn JAM. Het is erg groovy met wat vocalen, super coole beats, en erg feestelijk. Zijn muziek troost me. Ik ben verliefd op zijn energie, de boodschap achter zijn merk en de mode die hij in zijn optredens stopt.

Welke Brusselse queer initiatieven vindt u leuk?

Ik ben dol op initiatieven voor iedereen. Initiatieven waardoor we ons vrij, niet veroordeeld en veilig kunnen voelen. Het leven zou een feest moeten zijn.

Beeld credits: Louis Kerckhof, Ralfagram.

Categorieën

nl_BEDutch